Mitől GAMER egy router? | TP-Link WiFi 6 modellek

Tech2.hu

38 E megtekintés4

  A WiFi 6 egyre elterjedtebb fogalom, úgyhogy megnézzük, hogy mi a felhozatal a TP-Link kínálatában, mit kapsz 20, 45 és 160.000 Ft-ért.
  A TP-Link Wi-Fi 6-os routereit itt találjátok: bit.ly/3k8fMHJ
  Kövessétek a TP-Link Facebook oldalát: bit.ly/3ptOLja
  FIGYELEM! A videó a TP-Link által fizetett promóciót tartalmaz!
  Kövessetek minket:
  - Twitch csatornám: www.twitch.tv/tech2hu
  - Közösségi csoportunk: goo.gl/tAMtJp
  - Facebook: goo.gl/WqeizY
  - Instagram: goo.gl/Dzp2vD
  - Weboldal: goo.gl/9SnNRv
  - Twitter: goo.gl/zYw3gU
  - Email: info@tech2.hu
  Időbélyegek:
  00:00 - Bevezetés
  00:32 - Archer AX10 - a belépőszint
  01:04 - Beüzemelés, TP-Link Tether app
  03:14 - Archer AX73 - a középkategória
  04:11 - Archer AX11000 - a gamer csúcsmodell
  04:42 - Portok, Link aggregáció
  05:06 - Gamer külső, gamer szoftver
  06:12 - Tesztkörnyezet, mérési helyek
  06:45 - Speedtest, hatótáv, válaszidő
  07:15 - A gamer sáv
  07:29 - Ezzel a TE WiFid is JOBB lehet!
  08:55 - Összegzés. Melyik való neked?
  GY.I.K.
  - Te kecskeméti vagy? Igen :)
  - Mi az a számláló a háttérben?: hugets.info/show/qISrndHe1KmMsJQ/vide.html
  - Milyen gépen vágsz?: MacBook Pro 2019 16"
  - Milyen kamerád van?: Sony A7 III + Tamron 28-75 f/2.8 és Sony A6300
  - Hogyan készül egy Tech2 videó?: hugets.info/show/zl2shM6muoB0y6g/vide.html
  Tagek:
  tech2, tech2hu, router, gamer router, tp-link, wifi6, wifi 6, wifi 6 router, tp-link wifi 6, tp-link archer, archer ax10, ax10 router, ax10, ax10 bemutató, ax10 teszt, ax73, ax73 bemutató, ax73 teszt, archer ax73, ax11000, ax11000 router, ax11000 bemutató, ax11000 teszt

  Közzététel: 18 napja

  Megjegyzés

  1. Sz. Szilveszter

   Mi a tp-link és társait, meg a GAMER bullshit-et csak kommersznek hívjuk :D Mint a csövik a kevertet :D (Jah és világít)

  2. Jet

   w h a t

  3. Csigusz

   Tegnap olvastam hogy kijött a gamer ágy..

  4. Olivér Kierblewski

   Szia Laci! Az lenne a kérdésem, ha nem vezetékes internetem van, (mobilinternet)akkor is sokat tudnak segíteni ezek a routerek? Mert nagyon lassú, és az időjárás is nagyon befolyásolja a net sebességét. Válaszodat előre is köszönöm szépen.

  5. Roland Kovács

   Sziasztok.Szerinted/Szerintetek melyik lenne a jobb router 7 mobil 2 pc meg 2tv nek a boxa(nem tudom szamit e) 1000 Mbit/s nettel: TP-Link Archer C7 AC1750 Router TP-Link Archer AX10 Dual Band Wi-Fi router

   1. Roland Kovács

    @Tech2.hu Köszönöm szépen a segítséget pacsi.

   2. Tech2.hu

    Szia, én az AX10-et választanám már csak a Wifi6 miatt is, amivel alapvetően több eszközt tudnak kezelni a routerek

  6. Dániel Kurucz

   Személy szerint én örülnék ha sokkal több routert és egyéb hálózati eszközt tesztelnél/mutatnál be :)

   1. TP-Link Hungary

    Mi is 😂

  7. Gábor Tóth

   160 ezer? Egy lyen otromba nagyon ronda szarért? Atyég. Ezért kapok egy 4011-es mikrotiket és 4 capact.... Mikor jutnak el oda ezek a kommersz routergyártók, hogy nem kell ilyen ronda antennákkal teleokádni a routert. Azt simán bele lehet tenni a dobozba, semmivel nem lesz rosszabb, mert egy házba úgyis szanaszétt verődik az 5GHz

  8. Daniel Bonyhadi

   telekomnál megkapod ingyen az ax-et

  9. Manu

   Jó kis teszt volt ez is, köszönjük! Nekem is ez a márka van, sajnos még nem Wifi6-os, de már ott is ilyen egyszerű az installálás. Évek óta nyúzva gigabites nettel, (3 okostévé , 4-5 okostelefon, 2 laptop és 2 PC vezetékesen+ 2-3 okoseszköz pl légtisztító) kb évi 1 max 2 restart kell neki, de ezt el tudom nézni neki, mert annó kb 15 ezer magyar pénz volt mindössze és ez is már 5Gh-es WIFIs..

  10. Vonatok Magyarországon

   Nekem egy 1200 mbps ra képes routerem van, de a digi miatt vezetékesen is csak 90-92 mbps a max🙄

  11. Alex Alex

   Okos a TP link, az AX 10-essel tarolja a piacot. Ma vettem, 18 pénz volt, feladata a wifi javítása, aminek jól eleget is tett. A Tether pedig zseniális, én már jóideje használom más TPlink eszközöknél.

  12. Valaki Valahonnan

   Nagyon hianyolom, hogy sávszélesség alapú korlátozást lehessen beállítani a vendég hálózatra. Már mindenhol ezt a hülye QSS-t erőltetik, ami az otthoni 1 gbps kapcsolatból csinál egy gyönyörű 600-asat, ha be van kapcsolva. És ez minden routernél ilyen, rengeteggel próbáltam már. OpenVRT vagy egyéb külső szoftverek nélkül az összes router gagyi

  13. szeriman13

   bármilyen router amibe bele lehet tenni az openwrt, ddwrt -t es kész. rgb-t meg veszel ebay-rol ha hiányzik 😉

  14. Benjámin Paszér

   Próbáld ki vezetéknélküli hálózaton a folyamatos torrent le és feltöltést, mert az az igazi teszt a routernek! A marketingesek bedobnak mindent trükköt az eladás érdekében, aztán meg állandóan lefagy és lehet újra indítgatni, mert nem bírja a terhelést!

  15. Laci _Gaming

   Mitől gamer egy router? Attól hogy világit.

  16. Attila Szőcs

   Hát 160ezret nem ér meg. Fele pénzért jobb mikrotik van.

   1. Márton Huszics

    Pontosan. Ha pedig anniyra fontos az alacsony ping, akkor ott a LAN, nem kell wifin bajlódni.

  17. István Grézál

   Most már tényleg mindenből van gamer....

  18. Ati Radeon

   Nincs is rosszabb, mikor a szomszédok hanyagul kezelt(úgymond nem ért hozzá), automata sávos wi-fije egy áramszünet után bezavar az otthon már szépen kimért rendszerbe. Router teszteknél általában, az usb-k átviteli tesztjét hiányolom, mert vannak akinek az is opció.

  19. SuperBarnus

   8:02 illetve azért is jobb az AX szabvány, mert a csatornák úgy vannak kialakítva, hogy nem metszik, fedik egymást. Tehát ha a router megnézi melyik csatorna foglalt, a következő csatorna ami mondjuk üres, egyáltalán nem zavarja az előző csatorna frekvencia kiosztása. Ez sajnos az n-es wifi-ig nem így volt. Ezért van az, hogy csupán avval, hogy egy üres csatornát talál, sokkal stabilabb kapcsolatot, és a nagy csatorna szélességnek köszönhetően nagy sebességet képes elérni.

  20. SuperBarnus

   Nekem kicsit érdekesnek tűnnek a LAN-on, kábellel mért eredmények, mármint elég kevésnek érzem. Azért egy gigabites porton meg kéne közelíteni a 700-800-900 Mbps -os értékeket. Nekem mindig ez volt a bajom a konzumer routerekkel, hogy swich forgalmat CPU-ból erőből továbbítja. Egyszer lemértem, hogy TP-linkes routerrel LAN-on keresztül gigabiten mozgattam nagy mennyiségű adatot, és csak ez, tehát a LAN-on másolás egyik PC-ról a másikra, 70-80% CPU terhelést okozott neki a routernek. Hát ha még mást is csinálnál a hálózaton megfekszik egyből. Pl. a mikrotik routerekben majdnem mindegyikben, még a legalapabban is van külön switch csip, a LAN-on való másolásnál simán hozza 800-900 Mbps sebességet a 0, azaz 0% CPU terhelés mellet. Viszont TP-linknél a Wifi-része elismerésre méltó az biztos.

  21. Dániel Kollár

   A wifi hatótávja nem fog megnőni azzal, hogy másik frekire rakod. Főleg nem a fentebbi tartományokban.

   1. Dániel Kollár

    @Tech2.hu A jelerősség sem lesz jobb, sőt 5Ghz-en még kisebb is mint 2,4 Ghz-en. A jel-zaj viszony (SNR) lesz jobb attól, hogy tisztább frekin üzemel a kapcsolat.

   2. Tech2.hu

    Igazad van, rosszul fogalmaztam. A jelerősség lesz jobb azáltal, hogy más sávon dolgozik mint a szomszéd routere

  22. Szabo Lászlo

   Eeeez szintén hasznos volt! Kössszi✌️

  23. Pákozdi Attila

   Köszi a segítséget! Ez most pont jókor jött ugyanis már egy ideje érlelődik bennem a házi hálózat fejlesztése... és mivel meg vagyok elégedve a mostani TP Link modememmel ami évek óta stabilan, igáslóként kiszolgál így maradok ennél a márkánál. Egy dolgot sajnálok csak, hogy házi használatra 4 Gigás csatlakozót szerelnek csak alapesetben a készülékekbe.... pedig van amikor jó lenne ha alapból 6 vagy 8 lenne... sebaj... A bemutatódnak köszönhetően nagy valószínűséggel az elfogadható árú AX10 lesz a befutó.

  24. A A

   Az árától.

  25. Péter Kiss

   Ki a tököm játszik wifin? Ennyi pénzért nagyobb sávszél járna kábelen.

   1. Valaki Valahonnan

    Meglepően sokan játszanak wifin konzollal. Plusz Nintendo Switch kizárólag ott tud. Akkor vannak a gamer laptoppal élők stbstb

  26. Csanád Bagi

   Szia, mikor lesz az OPPO Watch-ról tesztvideó?

  27. Ákos Balog

   Nekem a net jó esetben is 10-20mbps a router mellett. A teraszon meg nincs semmi😂😭

  28. Márton Bulcsú Kiss

   Van benne rgb? Ha nincs akkor nem gamer

  29. K K

   Az árától

  30. Ámer Official

   Vajon nekem is válaszól a TP Link Hungary?

   1. Ámer Official

    @Teer Burkolaas köszi

   2. Teer Burkolaas

    Nem.

  31. Szaracén Zsákos

   Szépek a számok, de kis kiegészítésre látom szügség van. Amit fontos tudni: -Ha az eszközön 4-5 netán 8 eszköz van, amiből 2-3 olyan eszköz van, ami egyszerre futnak játékok, arra még elég ez RFC802.11AC szabványú wifi is. Egy átlag háztartásba ezért elég a 20E körüli router. A agregáció nem feltétlen fontos, bond hálózati beállítás mellett sem feltétlen, de leginkább szerveroldalon alkalmaznak ilyen több portos megoldást. Egy CSGO vagy bármi e-sport játéknál nem az csomagok mérete jelentős, hanem az, hogy minél veszteségmentesebb legyen az UDP csomagok továbítása. -Ha a háztartásban mondjuk 5-10 eszköz van, amin játék megy, oda már szűkségesebb a "középkategóriás" router, de azt gondolom, aki ilyen komoly árakat képes fizetni, annak már pénze is van kábelre. Aki komolyan játszik, nem wifizik. -A 160E ft s router már inkább ipari színten van. Nem tudok olyan háztartást, ahova egy laptop áráért vehető routerre van szükség. Ahova mégis, ott valószínűleg AP s hálózatokra is szűkség van, ami az RFC802.11r protokoll miatt már kiegyenlítettebben eloszlást biztosít. -------------------------------------------------------- Mielőtt egy kiló pénzt költesz eszközökre, kérdezz meg egy szakembert ha bizonytalan vagy. UI.: 20E kategóriás routerek is tundnak már port forwardingot, VPN szerver/kliens funkciót, meg igazából színte mindent.

  32. Alexander Papp

   A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy ha a szolgáltatód által biztosított berendezés egy kalap ... akkor vehetsz milliókért is routert, nem lesz jobb, használhatóbb a neted. És most csak magát a berendezést mondom, nem a komplett szolgáltatásról beszélek. Sajnos én úgy jártam, hogy a kapott cuccban gyakorlatilag semmi nem állítható amitől jobbá lehetne varázsolni a netet...

   1. Szaracén Zsákos

    Gondolom routermodemet kaptatok, mert az szívás. Nálunk van egy modem, ami a koax ról választja le a telefont meg a netet, van rajta egy ajzat, és külön egy router, amit már én intéztem.

  33. Zoltán

   Wifi 6: több eszköz + nagyobb sebesség, de távolság/jelerősség tekintetében milyen? Elég durva, hogy olyan áron van "gamer router" mint egy pc.

   1. Szaracén Zsákos

    Az RFC 802.11AX(wifi 6) 2.4/5GHz működik, ami elvileg azt jelenti, hogy az RFC802.11n hez hasonló távokra képes, azt hozzá kell tenni, hogy 2.4GHz en nem lesz olyan gyors, mert ott csak 40MHz a sávszélesség, az 5GHz es tartományba meg 160MHz es sávszélesség. Szerintem nincs olyan ember, akinek ilyenre szűksége lehet, akinek meg kellhet, az meg MikroTik/Ubique/más ipari vezetékes hálózatot használ.

  34. Dej Buster

   Legnébszerűbb a tipli? Az igen, ettől lejebb nem is lehet már süllyedni! Tipli fizetett reklámot láthattunk.

   1. SyM bioTe

    @Dej Buster Az lehet, de legnépszerűbb és legjobb nem ugyanaz. Attól, hogy valami nem a legjobb, még lehet népszerű.

   2. Dej Buster

    @SyM bioTe Mert biztonság terén 10 éve is igen lemaradásban volt.

   3. SyM bioTe

    *EGYIK legnépszerűbb. Amúgy meg miért ne lehetne legnépszerűbb?

  35. Zoltán G.

   Szerintem annyira undorító, hogy adott egy router, full műanyag az egész, van benne egy 18 éves PC processzora és elkérnek érte százezreket. Extrának számít az 56 Forint 70 fillér értékű Type C csatlakozó, vagy a MU-MIMO. Komolyan mondom, szánalmas. Vajon mikor ébred fel ez a világ és mikor jönnek rá az emberek, hogy a gyártók simán hülyének nézik őket? Az a 160 000 Forintos router is benne van kb 8000 Forintba a cégnek, de abban már a rezsi is benne van.

  36. nordthernlights

   Jó teszt. Azt azért hozzátenném,hogy az AX11000 itt ahol élek(nem Mo.)115 000Ft. Ami hatalmas különbség. Magyarországon elég drágák a tech cuccok,sajnos.

   1. nordthernlights

    @Szaracén Zsákos a világ legbrutálisabb ÁFÁja

   2. nordthernlights

    @Szaracén Zsákos nagyon drágítja az előrehaladást.

   3. Szaracén Zsákos

    27% áfa Nem csak a tech cuccok.

  37. dell kort

   "Mitől GAMER egy router?" Az asus rt-ac 65p az mitől gémer :D router?? Nekem az van és szinte semmit nem vettem észre a szutyok tp-link c5-el szemben, csak az árat. XD. Ami érdekes volt, hogy a tp-link 200Mb/s tudott az asus meg 120-130-at. Ugyan ott mérve lenovo gémer XD laptoppal.

   1. Szaracén Zsákos

    Nézd meg, hogy a linkelés jó-e, lehet valamiért 100mb/s re van állítva(Az auto agr. al előfordulhat)

  38. aNemesa

   Torrent klienst is futtat ?

  39. Péter Gál-Pál

   Szia. Sajnos nem nagyon értek ezekhez az elektromos cuccokhoz, viszont pont ezért nézem a videóid, hogy ez részben változzon. Egy olyan kérdésem volna, hogy ezek ugyebár sugárzás alapon műkednek, de ezek milyen hatást gyakorolnak az emberi szervezetre rövid vagy akár hosszútávon?

   1. Zoltán G.

    @Péter Gál-Pál Az élet káros. A lusta emberek mindent tönkretesznek és ez senkit nem zavar.

   2. Péter Gál-Pál

    @Zoltán G. S mi van a telefontornyokkal?( Románia, Orange szolgáltató) Sajna nem rég építettek tőlünk 200 méterre egyet és azon kívül, hogy esztétikailag nagyon torz, szerintem eléggé káros lehet az emberre nézve.

   3. Zoltán G.

    Teljesen mindegy, hogy te használsz-e ilyen eszközöket vagy sem, a szomszédaid magas ívből xarnak az élettani hatásaidra és rommá szennyeznek téged, mert mindenki használ WiFi-t és az átmegy hozzád. Ez kb olyan, mint mikor mész az utcán és valami gyökér bagózik előtted, akkor eszed, nem eszed, szívod te is a füstöt. Vagy hiába nincs Diesel teherautód, akkor is szívod a füstjét stb. Bocs, hogy kissé nyersen fogalmaztam, de ez az igazság. Viszont némelyik routernél lehet állítani a jelkibocsájtás erősségét, ha ennyire félsz tőle.

  40. Szilárd Révész

   Végre egy videó a gamer routerekről. Nagyon köszi.

  41. József Bali

   A 15-20 ezer ftos routerjeik nem érnek szart se, a drágább se lesz jobb, ugyanaz a szoftver, ami 1 rakás szar. :D

   1. Szaracén Zsákos

    Mi volt a gondod vele?

  42. AliveMOon

   Jaj de rondán meggyűrődött a telefonod kijelzője! Azt hiszem inkább nem akarok ilyen telefont! Kicsit emlékeztet egy széthajtott DVD tokra :)

  43. Aron Szendrenyi

   👏

  44. Vezér Trójai

   Ha a közép 200 eszközt bír el akkor a legnagyobb mennyit?🤔

  45. Szabolcs Fancsali

   Pont a héten vettem meg a legkisebb modelt és hát tökéletesen működik, kellemeset csalódtam az árához képest.

   1. Zoltán G.

    És van is hozzá megfelelő interneted és eszközöd? Tehát kitudod használni a maximális sebességét?

  46. Koszta Zoltán

   Ki az, aki 160.000 forintot kiad egy TP-Link routerért? (itt a han hangsúly a TP-Linken van, nem a routeren) Ennyiért már legalább ASUS, de inkább Linksys

   1. Szaracén Zsákos

    Vagy inkább kábelre gyúr, és MikroTik.

  47. Ferenc Bako

   Ez az app minden routerhez jo?

   1. Teer Burkolaas

    @Szaracén Zsákos Ja, parasztvakítás.

   2. Ferenc Bako

    @Szaracén Zsákos köszönöm a választ

   3. Szaracén Zsákos

    Nem, a tp-link teather csak az újabb, tp-link routerekhez jó. Nem érdemes letölteni, több dolgot tudsz böngészőből pc n csinálni vele.

  48. Levente Bodai

   A net kábal az milyen hosszú?

   1. Szaracén Zsákos

    @Dems Killed Me For Freeing The Slaves Az egy másik szabvány! Itt az UTP ről van szó. Egy átlag embernek az a "netkábel"

   2. Dems Killed Me For Freeing The Slaves

    @Szaracén Zsákos én itthon egy 30km hosszú 10gbase-er optikai kábellel kötöm össze a windows xp laptopom a cisco catalyst switchemhez

   3. Szaracén Zsákos

    Az RFC javaslata szerint max ~100m, de van példa, hogy 160m es kábelen is működik kapcsolat. Nevezd UTP nek (Unshielded Twisted Pair [Árnyékolatlan csavart érpár])

  49. Bányai Zoltán

   Az AX11000 elmehetne egy Watch Dogs: Legion gyűjtői kiadásnak is. Úgy néz ki, mint a játékban lévő pókdrón. :D

  50. Nagy Krisztián

   Szia a Laci mikor hoztál be hogy telefonon is lehet 1440p60-ba videót vagy livet nézni ez csak most néztem a videókat vissza akkor 2160p volt a felbontás között meg kb minden videónak ami az időkben jött ki. (Redmi Note 8t)

  51. B0bTheBiker

   A szabályozható RGB világítástól!

  52. Márton István

   Laci for prez. 😃

  53. Ábel Nagy

   9:15 az óra megőrült

  54. Lajos Veisenberger

   Hogy tud az adott router gigabit feletti sebességet Wi-Fi-n, ha maga a WAN port csak gigabites? :D

   1. Zoltán G.

    @Zsolt Péter Dániel Köszönöm, ez nekem is új volt nem is gondoltam erre 😊.

   2. Lajos Veisenberger

    @Zsolt Péter Dániel Ahh értem, ebbe bele sem gondoltam, köszi! Bár ilyen router esetében, ami ekkora sebességeket tud, tennék már rá 5 gbps portot... Kevés helyen, de vannak 2 gigabites netek már, sőt még jobbak is. Pláne ilyen NAS stb esetén.

   3. Attila Géczi

    Ne aggódj. Wifi-n sem lesz gyorsabb. Nem fog limitálni.

   4. Zsolt Péter Dániel

    Hálózaton belül tudja. Ez akkor jó ha a gépednek több nasról kell adatot màsolni egyszerre

  55. Gellért Halász

   Szia Laci! Szerinted ha Samsung telefont szeretnék venni akkor milyet vegyek? elöre is köszi a választ.

   1. Gellért Halász

    Köszi a választ.

   2. Szabó Kristóf

    Es sok mindentől függ mennyi a keret ha nem akarsz drágát akkor az A osztályból ha van nagy keret és csúcs telót akarsz az S osztály

  56. Tamás Asztalos

   7:52 Bekapcsolt az Apple watch

  57. János Andó

   Hogy is működnek a routerek?

   1. Szaracén Zsákos

    @János Andó Ice Cube válasza nagyon lesarkított, ha veszel routert, kérj meg a beszerelésére egy hozzáértőt. A jelerősítőtől ha lehet, óvaintelek.

   2. János Andó

    @Ice cube fighter Köszönöm szépen!

   3. Ice cube fighter

    Van egy internet kábel és azt össze kell kötni a wifi routerrel és a wifi router pedig eloszlatja a wifi egy bizonyos hatótávon belül (tovább is elér ha wifi jel erősítőt használsz). Be kell állítani egy jelszót (ha ingyenesen szeretnéd akkor nem kell) és onnantól csak be kell kötni és már hsználhatod is ;)

   4. Szaracén Zsákos

    A definíció szerint, vagy a soho/wifi s routerek?

  58. Dávid Tar

   Szerintem egy halandó embernek simán elég az alap modell. Nagycsaládban ha mindenki legalább 2-3 eszközzel csatlakozik akkor jól jöhet a középső. A legnagyobb pedig nagyon baszó de nem tudnék elképzelni olyan helyzetet ahol egy embernek/családnak erre lenne szüksége. Az a sávszélesség amit papíron tud pedig csak parasztvakitas az emberek 99.9% -nak. Gigabites netnél nem kötnek nagyobbat. Egy két helyen 2gigabiteset. Viszont letöltéséhez nem használható mert a háttértár nem bírja , minden más esetben pedig a proci fustolne el.

  59. Bali Balázs

   Mióta van a samsung galaxy a10 en 1080p? Most nézem (nekem a10 em van) van rajta 1080p

   1. Bali Balázs

    @Koppány Pálfalvi ezekszerint most a youtube vagy a telok frissűltek és haggya hogy fel rakd valami nagy p re szebb lesz az igaz de nem pontosan az a pixel.

   2. Koppány Pálfalvi

    @Bali Balázs nekem Samsung galaxy J3-mam van és úgy tűnik ezen is van hiszen kiadta a lehetőséget és úgy néztem meg a videót ami érdekes mert eddig nem is tudtam hogy van ezen erre lehetőség

   3. Bali Balázs

    @Tamás Asztalos csoda ugye?

   4. Tamás Asztalos

    És tényleg

  60. kazo76

   Érdekes volt. Köszi a részletes tesztet.

  61. 131randall

   Gamer = gusztustalan dizájn

  62. FranKOKO TV

   Jó videó lett! De azt vajon tudják a felhasználók, hogy a cat5e max 1000mb/s adatátvitelre képes? Mert lehet neked van 4804mb/s-os routered, ha a kábel amit adnak hozzá az csak 1000mb/s-et visz max. Gyanítom, hogy valószínűleg azért van így, mert nem sok háztartásban van 1gb/s-nél nagyobb internet. +nem hiszem, hogy egy gamer Wi-Fi-n fog játszani, de azért kemény cucc! 😎✌️

  63. Paja HD

   Számít a vevő eszköz antennája is! Vettem egy 3500 ft os 2 csatornás wifi antennát mercursys,ès az sokkal erősebben fogta a wifit mint az s10+. Ès olyan wifi kapcsolatokat is lát a külső antenna,amiket az s10+ telefon nem.Usb s wifi antenna,laptophoz,vagy pc hez

   1. Szaracén Zsákos

    Az nem antenna, az antenna csak egy eleme, inkább írd úgy, hogy usb hálókártya.

  64. Bendegúz Fazekas

   Hello, lenne egy kérdésem: tavaly szeptemberben vettem routert (TP-linkes, kb 30K volt, de nem tudok pontosabbat mondani), edeig nagyon jó volt viszont ahogy elkezdődött az olnine oktatás ketten egyszerre használjuk a wifit videóértekezletre és azóta néha nem tölt be még egy normál cikket órák után sem :D Sajnos nem én vagyok az egyetlen ezzel a problémával akit ismerek. Nem tudod esetleg, hogy ez mitől lehet? Túlterhelés vagy lehet hogy az a baja hogy régi a gép amibe be van dugva? Köszi a választ.

   1. Gergő Dobi

    @TP-Link Hungary Az mennyire korrekt!

   2. Szaracén Zsákos

    Ez lehet attól, hogy az internet sávszélességét meghaladjátok 2-en. 1M os routered is lehet, ha az előfizetésnél lassú a háló, ráadásul az ISP(szolgáltató) lehet, hogy túl van terhelve, jó tipp, próbáld meg a DNS kiszolgálót átálítani a routerben 8.8.8.8 és 8.8.4.4 re, ha nem tudod hogy kell, akkor küldök videót.

   3. TP-Link Hungary

    Kedves Bendegúz, kellene a router típusa, a beállításáról egy screen és az, hogy 2,4 vagy 5 GHz-es sáv van-e beállítva. Ha leírod ezeket a Facebookon a TP-Link Hungary oldalnak, a mérnök kollégánk ránéz a beállításokra (munkaidőben tud válaszolni :) ).

  65. Csaba Varga

   Nekem a router 6 méterre van a szobámtól srégen egy 40cm-es fal átellenes oldalán. Na oda semmilyen wifi nem ér el, legyen az egy, vagy száz antennás. Amúgy az 5GHz wifi olyan, hogy ahol már csak 50% van, ott már simán letakarok 30%-ot a testemmel is.

  66. Csaba Márki

   Szia Laci. Tipped szerint a belépő szintű AX10-es mennyi eszközt bír el a hátán?

   1. Kovee GS

    WIFI6 elbír 128 különböző végpontot(telefon,tablet,pc,konzol,tv stb.)

   2. Szaracén Zsákos

    @Csaba Márki Hát lehet, hogy akkor érdemes egy 30-40E kat os router, nekem is van szerver(nem nas), és amellé egy TP-Link Archer C6U van mellé, viszont max 5-6wifis eszköz van rajta. Szerintem elég lenne neked is, a játékra használt eszköz kábelen van? Ami nekem van, az kb 20E már van.

   3. Csaba Márki

    @Szaracén Zsákos részemről játék, letöltés, TS szerver fut 7/24ben, NAS, wifis eszközök(3-4 telefon, tablet, 2-3 laptop)

   4. Szaracén Zsákos

    @Csaba Márki Yt/facebook/ilyesmik?

   5. Csaba Márki

    @Szaracén Zsákos Otthoni használat, 10-15 eszközzel.

  67. Máté Imets

   Szerinted a legbikább router eltudna vinni egy koleszt? 😅

   1. Sz. Szilveszter

    @Tamás Lászlók Nekem is Mikrotik 4011-em van 5db Ubiquiti UAP-AC-LR-el, csak itt 3860nm -et fedek le nem egy hálószobát, meg konyhát 160e-ért :D (felhasználó butítás)

   2. Valaki Valahonnan

    @Koppány Pálfalvi a képes rá és a jól is csinálja között óriási különbség van :)

   3. Koppány Pálfalvi

    @Tamás Lászlók de az a router amit bemutatott abból a középső képes 200 eszközzel is működni szóval a legdurvább az simán elég lenne ha minden eszköz egy helyen lenne és úgy akarnák használni

   4. Tamás Lászlók

    @Koppány Pálfalvi Egy normál méretű kolesz min. 100 ember. Annál kisebb kolesz aligha van, mert nem éri meg felépíteni sem. Az alsó hangon tizenx szoba, sok fal. Egy eszközzel full használhatatlan lenne. Csinálunk konferenciákat. Egy 2-300 fős rendezvényre is több AP kell, pedig ott nagyobb terek vannak, mint a hagyományosan kis kolesz szobákban. Persze csak ha normális működést szeretnénk.

   5. Koppány Pálfalvi

    @Tamás Lászlók szerintem ha egy normál méretű koleszról van szó akkor ha minden a hatósugarán belül van akkor lehet hogy elviszi de nem 100% mivel az rengeteg eszköz lehet

  68. | AteZ |

   Azért ha éjjel felkelek lehet, hogy nem szívesen botlanék bele az AX11000-es Routerbe:DDD

   1. TP-Link Hungary

    @Bíró Ádám mi is így szoktunk rá hivatkozni 😅

   2. Bíró Ádám

    @TP-Link Hungary Talán azt érti hogy ha egy kicsi fényben pillant rá akkor azt hiszi hogy hatalmas pók XD :D

   3. TP-Link Hungary

    Nem értjük, mégis miért :D

  69. Nóra Gál

   megint nem volt időbélyeg :-( (a leírásban ott van)

  70. Hanuscsak Illes

   Várom már a: "jó lett" kommeket amiket úgy írták hogy végig sem nézték a videót

   1. Koszta Zoltán

    @TP-Link Hungary De a routerek nem :( Az a baj vele, hogy TP-Link

   2. Aron Lovasz

    Roszz llet

   3. TP-Link Hungary

    jó lett! :D